in

Opsioni nga brenda

Blog-u personal personal i themeluesit të Opcionit, Helmut Melzer në lidhje me sfondin, zhvillimin dhe përparimin në opsion dhe kaosin e përditshëm.

Në zhvillimin e opsionit.news ...

më shumë informacion

Mundësia e mbështetjes

të gjitha fotot: Opsioni / Shutterstock

Foto / Video: Alternativë.

#1 Opsioni.News është në linjë

Më në fund ka ardhur koha: Uebfaqja e re e Opsionit www.option.news është në internet! Pa e ekzagjeruar një veçanti absolute në internet. Sepse opsioni bëhet kështu në një platformë të mediave sociale, si Facebook - vetëm me sens. Global dhe i përkthyer në gjuhë 104.

Kjo iniciativë ofron një mundësi të shkëlqyeshme për qëndrueshmëri, çështje të shoqërisë civile dhe alternativa pozitive. Sepse ndryshe nga rrjetet e tjera sociale, postimet jo vetëm që mund të lexohen nga miqtë dhe ndjekësit e regjistruar, por potencialisht nga të gjithë njerëzit - në gjuhën e tyre amtare. Kështu që kur krijoni një postim dhe raportoni për një ide premtuese, një iniciativë të përkushtuar ose përparim në vendin tuaj, ky impuls do të përhapet në të gjithë botën përmes optimizimeve të motorit të kërkimit. Kështu, opsioni.news paraqet, si të thuash, një transferim global të njohurive në drejtim të alternativave pozitive për të ardhmen.

Dhe nuk po flas vetëm për nxitje për vendet me një demokraci të fortë, por veçanërisht për shumë autokraci në botë, qytetarët e të cilëve mund të përdorin zgjidhje dhe mbi të gjitha guximin për të bërë ndryshime pozitive.

Në të kundërt, e njëjta gjë është e vërtetë: A nuk do të ishte mirë të dëgjonit dorën e parë për problemet e vendeve më pak të privilegjuara? Vende që nuk raportohen në media tradicionale. Nga njerëzit që nuk kanë lobi - dhe kanë nevojë për ndihmën tonë.

Qëllimi i opsionit.news është shumë i qartë: krijoni një të ardhme më të mirë! Global dhe për të gjithë njerëzit. "Ka një luftë informacioni në internet. Unë dua të ndihmoj në përhapjen e përmbajtjes pozitive, "shkroi një nga anëtarët e parë aktivë të opsionit.news. Dhe kjo është shumë mirë, duke pasur parasysh urrejtjen, lajmet e rreme, propagandën dhe fitimin në rrjetë.

Tani mund të kontribuoni në zhvillime pozitive globale. Ne lexojmë në internet në opsionin.news!

Dhe ju lutem, kalojeni!

shtuar nga

  #2 Ajo që ndodhi deri më tani ...

  Unë kam qenë një gazetar për moshat, dhe kam pasur fatin të marr gjithmonë një punë të paguar mirë. Kjo nuk është më çështje natyrisht këto ditë. Punonjësit janë të shtrenjtë dhe në të njëjtën kohë të paguar, investitorët e botuesit duan kthimet e tyre çdo vit - pa marrë parasysh se si po zhvillon biznesi, peizazhi i mediave po ndryshon ... Me pak fjalë: Unë kam qenë me fat - dhe ndoshta shumë i mirë për punën. Përveç kësaj, unë u njoha shumë me të gjitha formatet - shtypni gazetën ditore dhe javore, revistën dhe gjithashtu në internet - gjë që më ndihmon shumë me opsione.

  Por zhvillimi në biznesin e mediave është vërtet i bezdisshëm - dhe shpjegon pse mediat tona janë në pjesën më të madhe ashtu siç janë: kryesisht të orientuara drejt fitimit, kryesisht pa etikë profesionale dhe pa angazhim të vërtetë, pa të vërtetë të vërtetë, kryesisht vetëm argëtim dhe alarmizëm për masat….

  Në një moment pak para 2014, ishte vetëm për mua dhe vendosa të heq dorë nga puna ime mjaft e paguar si kryeredaktor, dhe të bëhesha i vetëpunësuar. Pa dyshim: një vendim luksoz.

  Por çfarë ka kuptim nga pikëpamja gazetareske, pra ideja ime? Përgjigja, pas një mendimi të gjatë: tregoni alternative, veçanërisht aty ku duhen alternativa, sepse shumë gjëra thjesht shkojnë keq. Dhe kur filloni të vini në dyshim gjithçka, së shpejti e kuptoni: Në të vërtetë, keni nevojë për alternativa domethënëse kudo. Ne nuk mund të vendosemi për status quo-në përgjysmë përmes zhvillimit të një shoqërie moderne! Edhe sikur të ishte në rregull.

  Epo, në vjeshtën 2013 lindi ideja për opsionin, botimi i parë i revistës së shtypur u shfaq në prill 2014. Dhe e mallkuar, ajo ekziston edhe sot. Më besoni, në fillim nuk mendoja për çështje 2.

  shtuar nga

  #3 Një kërcim në ujin e ftohtë

  Sigurisht, për mua opsioni është shumë më tepër sesa një revistë apo një faqe në internet. Opsioni është një proces zhvillimi që nga fillimi - për mua personalisht, dhe shpresojmë për ju! Hap pas hapi ishte gjithçka për zhvillimin e revistës së shtypur, përmirësimin e saj, dhe kështu jam vërtet e kënaqur në gjysmë të rrugës me 2018 / 2019. (Duhet të vërej shkurtimisht këtu se në të vërtetë unë bëj pothuajse gjithçka: grafikë, paraqitje, marketing, zhvillim në internet, etj. Përndryshe asgjë nga aktivitetet e mia nuk do të kishte qenë e realizueshme financiarisht.)

  Dhe sigurisht që Opsioni është gjithashtu një kërcim në ujin e ftohtë. Por dreq, shkrimet i përkasin asaj. (Sigurisht që kjo është gjithashtu një luks.) 2018 Unë kisha grumbulluar në lidhje me punën me uebfaqen e mëparshme, njohuri të mjaftueshme për t'u marrë me zhvillimin e uebit (dhe zgjidhje cloud, etj.) Më afër. Dhe kam zbuluar që ndërkohë, burime dhe mundësi të mëdha mund të krijohen me shumë pak burime që vetëm korporatat e mëdha mund të përballonin dhjetë vjet më parë.

  Kështu që unë shkova një hap më tej - me opsionin dhe gjithashtu në zhvillimin tim - dhe zhvillova faqen e internetit ekzistuese nga opsioni në një platformë të mediave sociale. Tani që interesi është zhvilluar, u shfaq ideja për hapin tjetër: një platformë globale e mediave sociale mbi qëndrueshmërinë dhe shoqërinë civile që mund të lexohet globalisht në të gjitha gjuhët. Impulse globale! E pavarur dhe pa interes parësor ekonomik! Në të vërtetë, kjo ka diçka. Dhe nuk e them vetëm sepse e bëj këtë.

  Nga rruga, fotografia është gjithashtu kopertina e Opsionit #21 me titullin: "Pranvera - në një mënyrë pozitive, konstruktive të të menduarit"

  shtuar nga

   #4 Shpresoj ekonomi etike / të qëndrueshme

   Jam pyetur shumë herë pse e drejtoj Optionin si kompani dhe nuk kam krijuar një klub apo OJQ / OJF. Më poshtë: Unë shoh Option Medien e.U. - ky është emri i regjistruar zyrtar, rastësisht një kompani me një person - si një shtëpi botuese e orientuar nga interesi publik me mandat të shoqërisë civile. Përveç themelimit më të thjeshtë dhe burokracisë si kompani (absurde, unë e di), unë jam gjithashtu i shqetësuar me qasjen në të cilën besoj thellësisht: ne mund të ndryshojmë vetëm pozitivisht shoqërinë tonë përmes ekonomisë. Nëse kompanitë etike / të qëndrueshme konkurrojnë me kompanitë konvencionale, ajo me siguri do të fitojë - të paktën në mënyrë ideale - të parat. Po sikur të sjellim pothuajse të gjithë ekonominë për të vepruar në mënyrë të qëndrueshme? Sipas mendimit tim, nuk është presioni i konsumatorit të vetëdijshëm që është leva e madhe, por numri në rritje i kompanive të qëndrueshme që po bëjnë presion gjithnjë e më shumë në politikë. Ndërsa ekonomia vepron kështu, vetëm në këtë rast, ekonomia "e mirë". Pra, ndryshuesit e vërtetë të lojërave janë sipërmarrës të mendimit idealist.

   Nga rruga, Option është një anëtar i Gemeinwohl-Wirtschaft dhe SDG Austri:

   shtuar nga

    #5 Përkthimi automatik në opsionin.news

    Unë kam punuar për një tipar thelbësor të Opsionit për disa javë tani: përkthimi funksionon sot. Kjo ishte një punë e vështirë. Kjo bën të mundur për ta bërë përmbajtjen të kuptueshme për të gjithë njerëzit në këtë planet. Shtë e qartë se këto përkthime nuk janë perfekte, por ato bëjnë një gjë: ne mund të flasim për një të ardhme pozitive pa një pengesë gjuhësore dhe globalisht.

    Dhe çfarë thua kaq mirë për shumë gabime: Nuk është një problem, është një tipar.

    Prodhimi përkatës i zërit mund të bëhet në çdo kohë në të gjitha gjuhët duke zgjedhur thjesht gjuhën e dëshiruar në kutinë e sipërme të djathtë.

    shtuar nga

     #6 OPTIONI NDERRKOMBTAR. NEWS - Pjesa 1

     A postoni akoma në Facebook & Co? Ka shumë arsye për tu aktivizuar në Opsion. Një nga më të rëndësishmet: Ju në të vërtetë arrini shumë, shumë më tepër njerëz. Pse? Sepse të gjitha postimet e opsioneve mbeten të arritshme në internet në një afat të gjatë dhe indeksohen në motorët e kërkimit! Sepse opsioni është një sistem global unik, i hapur, transparent (rastësisht me vendndodhjen e serverëve në Vjenë) dhe madje tregon pikëpamjet e arritura aktualisht. Dhe ata tashmë mund të arrijnë mijëra njerëz brenda një kohe të shkurtër - vetëm 4 muaj pas fillimit të opsionit.news. Pra, nëse keni diçka të rëndësishme për të ndarë dhe dëshironi të vendosni impulse pozitive ...bashkohuni me një të ardhme më të mirë!

     shtuar nga

      Shtoni kontributin tuaj

      Bild video Audio Tekst Vendosni përmbajtje të jashtme

      Kjo fushë është e nevojshme

      Tërhiq figurën këtu

      Odër

      Ju nuk keni aktivizuar javascript. Ngarkimi i medias nuk është i mundur.

      Shtoni imazhin përmes URL-së

      Madhësia maksimale e të dhënave: 2 MB.

      Të përpunimit të ...

      Kjo fushë është e nevojshme

      Vendos videon këtu

      Odër

      Ju nuk keni aktivizuar javascript. Ngarkimi i medias nuk është i mundur.

      p.sh .: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

      shtoj

      Shërbime të mbështetura:

      Madhësia maksimale e të dhënave: 1 MB.

      Të përpunimit të ...

      Kjo fushë është e nevojshme

      Vendos audio këtu

      Odër

      Ju nuk keni aktivizuar javascript. Ngarkimi i medias nuk është i mundur.

      p.sh .: https://soundcloud.com/community/fellowship-wrapup

      shtoj

      Shërbime të mbështetura:

      Madhësia maksimale e të dhënave: 1 MB.

      Të përpunimit të ...

      Kjo fushë është e nevojshme

      p.sh .: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

      Shërbime të mbështetura:

      Të përpunimit të ...

      Ky postim u krijua nga Komuniteti i Opsioneve. Bashkohu dhe posto mesazhin tënd!

      Geschrieben von Helmut Melzer

      Als langjähriger Gazetari, habe ich mir lange die Frage gestellt, ishte denoncuar si gazetar i Sicht tatsächlich Sinn machen würde. Meine Antwort darauf siehst Du hier: Opsioni. Auf idealistische Weise Alternativen aufzeigen - für pozitive Entwicklungen unserer Gesellschaft.
      www.option.news/ueber-option-faq/

      Rekomandoni këtë post?

      Lini një koment

      Pushime të ndërgjegjshme për mjedisin 5 këshillat më të mira WWF Gjermani | WWF Gjermani

      Kthesa e trafikut: lëvizshmëri për të gjithë