МОЕТЕ ДА ГИ ВЛЕЗАМЕТЕ СВЕТОТ ПОЗИТИВНО!

опција.вест е идеалистичката заедница за вести. Овде ВИЕ ги пишувате вестите и поставувате вредни импулси на интернет. Придружи се сега: Само регистрирајте и објавете.
ИНФОС | РЕГИСТАР | ПРОФИЛ НАОПЦИЈА ЗА ПОДДРШКА

БЕСПЛАТНО ФИНАНСИРАЕ НА ПАРТНЕРСКИ ИНИЦИЈАТИВИ | ВИДЕО СОВЕТ


рекламирање

Најважните вести и одлични награди секоја недела!

Без спам. Вашите податоци нема да бидат предадени. Е добиете е-пошта за да ја потврдите вашата регистрација. Ве молиме, проверете ја и папката за несакани пораки!

Цитирано

„Иако зголемените цени на храната и енергијата турна милиони луѓе во сиромаштија, трговците со стоки уживаат историски високи профити. Без разлика дали е јаглен, нафта или жито: Glencore, Cargill и Co. имаат корист од сегашните екстремни зголемувања на цените поради војната во Украина. Благодарение на рекордниот профит од последните три години од кризата, секторот на суровини сега придонесува со 8% во швајцарскиот бруто домашен производ. Речиси се израмни со финансискиот центар. За разлика од ова, сепак, сè уште нема надзорен орган кој ја следи скандалозната индустрија. За нас е јасно: растечката економска релевантност и безбројните поплаки ја прават сè појасна потребата од супервизија на пазарот на стоки“.

го критикува Швајцарецот НВО Public Eye.

Топ 25 членови

 1. #1 Карин Борнет Точка 1.033,2
 2. #2 Kindernothilfe Точка 793,8
 3. #3 RepaNet Точка 493,2
 4. #4 Tommi Точка 382,7
 5. #5 Марина Ивкиќ Точка 315,9
 6. #6 Роберт Б. Фишман Точка 302,5
 7. #7 небото високо Точка 289,7
 8. #8 Лиза Талер Точка 288,6
 9. #9 Ханан А. Точка 282,4
 10. # 10 Лекари против експерименти врз животни eV Точка 277,2
 11. # 11 Iaулија Сигслејтнер Точка 271,8
 12. # 12 Адиса Зукановиќ Точка 270,2
 13. # 13 Лиза Хаперц Точка 268,2
 14. # 14 Феликс Винтерстелер Точка 267,8
 15. # 15 Здружение NL40 Точка 267,8
 16. # 16 Максимилијан Пернхофер Точка 267,5
 17. # 17 Леа Пурер Точка 267,2
 18. # 18 Амели Нусбаумер Точка 267,1
 19. # 19 Лора Видемаер Точка 265,9
 20. # 20 Lena Точка 265,7
 21. # 21 Victoria1417 Точка 265,0
 22. # 22 маст0436 Точка 264,8
 23. # 23 Флоридо Точка 264,6
 24. # 24 Добротворна асоцијација за деца Точка 264,4
 25. # 25 Julулија Шумахер Точка 264,4

Слушајте ја заедницата

Option opinion

производ Совети

органски состојки

Попусти и признанија

Капирани опции (2)

Одржливи компании

социјално претпријатие

Одржливи компании и организации


рекламирање

земји канали